Alte curele

Curele modulare rezistente la conditii grele de lucru

 

Se folosesc doua tipuri de curele, in care apare materialul plastic: curele numai din material plastic si curele din material plastic si alte materiale (compound = compuse). Materialele plastice folosite sunt materialele poliamidice si poliesterice, utilizate sub forma de folii de grosimi diferite sau sub forma de fire impletite sau cablate.

Materialele plastice prezinta avantajul unor rezistente la tractiune si uzare mai mari, dar nu prezinta o aderenta prea buna la roti (coeficienti de frecare mici). Din acest motiv, materialele plastice singure au o utilizare restransa in confectionarea curelelor.

Curelele compound sunt realizate dintr-o folie sau dintr-un strat de snururi din poliamida sau poliester, ca element de rezistenta, captusit la interior cu un strat subtire din piele de inalta calitate (cromata special) si dintr-un strat de protectie, dispus pe partea exterioara.

Stratul din material plastic este elementul de rezistenta al curelei (nailon, cu sr = 400 MPa; poliester, cu sr = 850 MPa), iar stratul din piele este cel care asigura o aderenta buna (frecare mare) intre curea si roti.

Prin constructia lor, curelele compound insumeaza proprietatile de rezistenta ale materialelor plastice cu cele de frictiune ale pielii. Curelele compound sunt rezistente la produse petroliere, sunt foarte flexibile putandu-se infasura pe roti de diametre foarte mici, sunt antielectrostatice, functioneaza bine la temperaturi pana la 1200C, permit viteze periferice foarte mari (v > 100 m/s), suporta frecvente de indoiri mari (pana la 100 Hz), au o durabilitate mare si sunt, practic, insensibile la umiditate.

Performantele ridicate ale acestor curele fac posibila utilizarea lor la realizarea transmisiilor cu dimensiuni de gabarit mici si a celor care functioneaza la viteze mari; diametrul minim al rotii de curea poate ajunge la 25 mm, iar turatia la 300.000 rot/min. Curelele avand ca insertie folie de poliamida se executa la orice lungimi si cu latimi pana la 1200 mm, atat cu fine cat si fara fine.

Curelele cu insertie din snur poliamidic se executa numai fara fine, la lungimi pana la 10.000 mm si latimi pana la 500 mm.

 

Curele speciale din poliuretan rezistente la conditii speciale de lucru (temperaturi ridicate, mediu prafos, mediu chimic.

Curele modulare rezistente la conditii grele de lucru

Apa

Ulei

Prafos / abraziv

Abur

Chimic

Temperaturi ridicate

 

Curele termosudabile

 

   
Prezinta rezistenta la tractiune, elasticitate si flexibilitate, rezistenta la agenti minerali, chimici si hidrocarburi.
curea termosudabila

Curele cu linatex pentru masinile de ambalat

Curele dintate din cauciuc cu linatex

Curele dintate din poliuretan cu linatex

Curea de transmsie din cauciuc cu linatex self trust.jpg

Curea de transmsie din poliuretan cu linatex self trust.jpg

 

 
 

Noutati:

 Self Trust
www.selftrust.ro
 Conveioare si benzi
www.conveioaresibenzi.ro
 Curele si lanturi
www.curelesilanturi.ro
 Benzi PVC
www.benzipvc.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Date contact:
0232 276 596
SC SELF TRUST SRL
Sediu principal si fabrica: Iasi, Str Bucium nr. 34
office@selftrust.ro, marketing@selftrust.ro
Birou vanzari:
Bucuresti, Str. Popa Stoica Farcas 96, Sector 3
021 332 34 05
office2@selftrust.ro
Website by WebStreet